Vår älskling

Sommarens bästa bär, smultron!

Det är underbart att Sverige har så mycket bär att erbjuda. Felicia älskar dem alla! Nu senast på landet åt hon hallon, blåbär, svarta vinbär och smultron! Efter att hon fått ett var det bara ”Mera mera mera!”. Igår i Kullavik blev det även årets första björnbär.

Mera mera mera!

Felicia säger efter det mesta som vi säger just nu så man får passa sig. Hennes senaste ord är som sagt, ”mera, mera, mera!” och ”Nej…”. Det blir nej vare sig hon menar ja eller nej. Men det gulligaste är ändå när hon ropar på mormor och morfars hund Bonnie, det blir ”Bommii”. Morbror Niko blir ”Iko” och farbror Mikael blir ”Mimel”, moster Gabbi blir oftast ”Dabbi” men även ibland ”Gabbi”. ”F” är inte så lätt att säga så morfar blir oftast ”moma” och mormor blir självklart ”mojmoj”, det är väl inte så ovanligt.

Något som nog gått i arv är att hon älskar att springa. Sitter hon i vagnen pekar hon gärna ner och säger ”pinga”. Då ska hon ”klickas loss” och man ska säga ”Klara, färdiga gå!” eller ”Ett, två, tre”. Sen springer hon allt vad hon kan. Tyvärr medför även detta att det rätt så ofta blir fall… Det senaste gjorde hon i Varberg på väg ut från Ragnar och Sandras lägenhet, över tröskeln och rakt ner i betonggolvet. Hennes näsa blödde lite och där är nu ett gott skrapsår och pannan blev lite röd men i övrigt klarade hon sig bra, kunde ha blivit mycket värre! Men jag har förstått att några fall hör till att växa upp :-).

Slottsskogen 2011

Vad som händer i mitt liv, förutom vad som händer med Felicia ;-), är att om två veckor börjar jag arbeta. I år kommer jag att arbeta 80%. Efter så lång ledighet som vi haft (plus att jag bara arbetade 30% förra läsåret) känner jag att det ska bli riktigt kul att sätta igång. Jag kommer nog till och med åka in någon dag veckan innan för att förbereda mitt nya klassrum lite.

I sommar har vi haft det riktigt gott. Utflykt till Danmark med Nadja, Sebastian och Elias i början av sommaren, några turer till landet (där friggeboden äntligen blivit målad!) och nu i veckan åker vi till Fjällbacka med Mikael och Emma. I övrigt har vi mest tagit dagarna som de kommer. I fredags passade mamma och pappa Felicia över natt så vi kunde gå ut och äta middag. Det blev på Vivaldi i våra gamla kvarter :-). Väldigt mysigt och gott, kan verkligen rekommenderas! Sedan bara en slappa-morgon. Det är viktigt att njuta även utan vår lilla älskling (även om jag saknar henne väldigt snabbt!).

| Skrivet söndag 31 juli 2011 kl. 22:27

Lämna en kommentar