Skaffa bättre självförtroende, det är färskvara

Någonting som jag är stolt över är att jag har ett bra självförtroende (i de flesta situationerna ska läggas till). Jag är nog lite olik många tjejer. Jag tror inte alltid att andra ”tittar på mig” för att jag har ful lugg, en finne i pannan eller för att jag gjort något fel. Istället brukar jag ”säga till mig själv” att det beror nog på att personen tycker att jag har snygga kläder, fin frisyr eller något liknande.

Jag har hört från flera håll att vi kan lura våra hjärnor genom att tänka positivt. Hjärnan vet inte om det vi tänker är sant eller falskt utan tror på det vi tänker. Så om jag ofta tänker positivt om mig själv kan jag hjälpa till att stärka mitt självförtroende. Testa själv!

Tomas Danielsson sa något på föreläsningen som jag tycker är väldigt viktigt (framför allt för chefer). ”Kritisera i enrum. Beröm i storgrupp. Uppmärksamma även de som gjort något litet.” Alla behöver få höra att de gjort något bra och självklart växer ditt självförtroende om din chef berömer dig inför andra. Samtidigt så är det viktigt att våga kritisera om någon gjort fel men detta bör man alltid göra i enrum. Personen kan nog lättare hamna i en försvarsställning om det är folk runt omkring än om det är i enrum. Sedan ska man också försöka visa att man uppskattar den som bara gjort något litet för även de små sakerna bidrar till helheten.

Mina tankar på söndagskvällen.

| Skrivet söndag 10 maj 2009 kl. 20:25

Lämna en kommentar