Lär er samtala om allt. Bekräfta varandra, det är viktigt att känna att någon behöver dig.

Även dagens tänkvärda ord kommer från föreläsningen med Tomas Danielsson.

I ett förhållande ska man kunna prata om allt. Man måste inte vara överens men man bör ändå kunna prata om det. Detta är inte samma sak som att man måste berätta allt för varandra. Vi har alla ett förflutet. Vissa vill prata om det andra inte. Det är något vi ska respektera och får acceptera och inte fundera så mycket på.

Att bekräfta varandra är också viktigt. Genom att berömma, säga tack för att du diskade/bäddade/städade/hjälpte mig eller vad som så är det alltid viktigt att man får känna att den andra personen uppskattar det man gör. Genom att berömma eller tacka visar man att det någon gör för dig betyder något.

Oj så fina ord det blev denna gång. Ni som känner mig väl vet nog vad jag menar. Kom annars gärna med en kommerntar.

| Skrivet fredag 17 april 2009 kl. 22:49

Lämna en kommentar